Danish Connection præsenterer banebrydende tryksager

Den altid farverige Janne Høgshøj fra Danish Connection er ansvarlig for printudstillingen.

Et fast og forfriskende indslag på vores Sign&Print-messer er den farverige Janne Høgshøj fra Danish Connection, som medbringer en udstilling af tryksager, der skal inspirere både trykkerier og kreative sjæle til, hvad der er muligt. Men nogen besøgende ved måske ikke, hvem Janne Høgshøj er og hvad Danish Connection står for, så vi tog en snak med Janne for at blive klogere på dette.  

Fortæl os kort om organisationen, og hvad I tilbyder?

– Danish Connection er et idé- og eventbureau. Kunderne omfatter superbrands, designbureauer og trykkerier. Danish Connection underviser trykkerier, reklamebureauer, indkøbere og designskoler i Skandinavien i kunsten at vælge det rigtige papir, og hvordan man får tryksager til at fungere. Vi arrangerer workshops om visuel branding og kreativ konceptudvikling.

Hvorfor skal de besøgende komme til jeres stand?

– På standen ved siden af scenen kan man se en fantastisk printudstilling med kreative papirkvaliteter fra papirdesignere og små og store prints fra Superbrands, dygtige grafiske designere, trykkerier og papirproducenter. Se papirkvaliteter fra Gmund, Fedrigoni og andre producenter samt tryk, bøger og emballage fra bl.a. NASA, Lynggaard Smykker, Olsen Banden, Burning Man og danske trykkerier og designere. Du vil få inspiration til din næste opgave og høre om kunsten at vælge det rigtige papir, og hvordan du får tryksager, der fungerer.

Hvad er de store nye produkter, du viser frem?

– Se nye produkter fra papirdesignerne Gmund og Fedrigoni, papir med øl, sølv og hamp, kreative papirkollektioner og inspirerende materialer fra 12 designere fra hele verden og deres passion for papir som et medie til at formidle spændende budskaber og visuel identitet.

Hvad er dine forventninger til messen?

– Jeg ser frem til en spændende og inspirerende messe og besøg af designere, designskoler, indkøbere og trykkerier, som vælger papir med omhu og gerne vil vide mere om innovationer og muligheder.

Her er et par eksempler på, hvad der vil blive vist i tryksagsudstillingen på den kommende Sign Print & Pack i september:

Gmund papir lavet af hamp

Med Gmund Hemp tager du et økologisk standpunkt. Hampepapir er det bæredygtige alternativ til konventionelt træpapir: ressourcebesparende, af høj kvalitet, holdbart og genanvendeligt. Der bruges op til 100 % europæisk hamp i denne kreative papirsensation.

En blød fornemmelse med en vild finish, design møder naturen – og det er helt lovligt.

Papirkasse fra Fedrigoni

Paper Box er den komplette samling af alle Fedrigoni-papirer. Det er et vigtigt værktøj til at give form til dine kreative ideer og projekter.

Bogen om 12 fra Antalis

Valget af papir er en kreativ handling. Oplev interviews med 12 internationale ikoner inden for grafisk design om papirets rolle i den digitale tidsalder. I en digital tidsalder vender de kreative sig mere naturligt mod nye teknologier end mod papir. Fordi de bliver forført af deres fornyede innovation, fordi de er i takt med tiden, men også fordi de er en del af deres kultur. Men papiret har styrker, der ikke står i modsætning til det numeriske, men snarere komplementerer dette, og har de kræfter, som det andet ikke har.

Se filmen “The Book of 12” på Danish Connections stand.